Zo verloopt een gratis schatting

De waarde van jouw woning bepalen, hoe verloopt dat juist? En ben je na een schatting verplicht om jouw huis of appartement te verkopen? (Nee, echt niet!)

1. Nadat we jouw aanvraag ontvangen contacteren we je voor een bezoek.

We polsen telefonisch al even naar enkele details, en verzamelen alle info over de buurt, omgeving en het kadastraal perceel. Een van onze vastgoedspecialisten plant met jou een afspraak in die we stipt nakomen.

2. Bezoek aan jouw woning of appartement

Voor een eerste bezoek hoeft je echt niet extra te kuisen of snel alles op orde te zetten! Na de kennismaking meten en beschrijven we alle ruimtes in jouw woning. We verzamelen zoveel mogelijk informatie m.b.t. de woning zoals grondplannen, kadastrale gegevens, aantal eigenaars, attesten, enz. We nemen enkele foto’s voor onze schatting (dit zijn niet de verkoopfoto’s!) en behandelen alles met de nodige discretie.

3. Marktonderzoek

Vervolgens combineren we de details en info van jouw woning met heel wat extra info. Hoeveel woningen staan er te koop in de buurt, wat is de gemiddelde grond/woningwaarde, bereikbaarheid, winkels/scholen in de nabijheid, hoe is de buurt de voorbije jaren geëvolueerd … We berekenen de bewoonbare oppervlaktes en bestuderen de indeling van de woning. Zo komen we tot een heldere en eerlijke waardebepaling die onderbouwd is door berekeningen en gelijkaardige realisaties in de directe omgeving.

4. Bespreking van de schatting

In de volgende stap bespreken we de waardebepaling en een voorstel voor de verkoopprijs en de verkoopmogelijkheden. Tijdens dit gesprek verkennen we ook de eventuele samenwerking met Acta Vastgoed. De volgende fase … verkopen? Dat beslis jij uiteraard, zonder (tijds-)druk of verplichting. Onze schatting is vrijblijvend en stelt jou in staat om een goed geïnformeerde beslissing te maken. Niets meer, niets minder.

 
Heb je verhuisplannen en ben je benieuwd wat jouw huis of appartement waard is? Zoek je betrouwbaar advies om jouw woning vlot en aan de beste prijs te verkopen? We luisteren naar jouw verhaal en kiezen voor een persoonlijke aanpak op basis van ons helder stappenplan, dat je zonder verplichtingen kan doorlopen. Vraag vrijblijvend een gratis schatting aan via info@actavastgoed.be of bel 059 80 00 04. Bovendien maak je bij een verkoop dit jaar kans om het makelaarsloon terug te winnen!