5 REDENEN OM JE WONING TE LATEN SCHATTEN DOOR EEN LOKALE EXPERT

Ben je benieuwd wat jouw appartement of woning waard is? Online bestaan er verschillende, (betalende) tools om je woning te schatten, maar een persoonlijke schatting van een lokale makelaar betekent absoluut een meerwaarde. Wij zetten even vijf voordelen op een rij:

1. Je makelaar kent de buurt en omgeving
Opent er binnenkort een nieuwe winkel, school, cultuurplaats enz? Bovenop objectieve details houdt je makelaar ook rekening met de sfeer, het gevoel en de levenskwaliteit in jouw buurt. Of een straat aangenaam of rustig is om in te wonen, kan je enkel te weten komen door regelmatig in de omgeving te vertoeven.

2. Marktkennis
Welke kopers trekt jouw stad of dorp aan? Is er op dit ogenblik veel vraag en naar welk type pand? Staan er in de buurt veel vergelijkbare panden te koop? We weten perfect wat er speelt in de markt en welke invloed toekomstige veranderingen hierop hebben.

3. Blik van de koper
Een makelaar helpt jou door de woning vanuit de blik van potentiële kopers te bekijken. Wat zijn de echte troeven van het pand? Resulteert een likje verf of een kleine renovatie snel in een aanzienlijk hogere verkoopsprijs? Waar zijn kopers exact naar op zoek, en wat betekent dat voor jouw woning?

4. Alle info telt
Tijdens een persoonlijk gesprek kan je vrijuit praten. Wat is de geschiedenis van het huis, hoe ervaar jij het om er te wonen, zijn er bijzondere troeven aanwezig … Een vastgoedexpert luistert echt naar jouw verhaal.

5. Concreet bedrag
Een waarde tussen ongeveer €250.000 en €350.000? Daar ben je weinig mee. In tegenstelling tot online tools kom je via een vastgoedkantoor een zo concreet en correct mogelijke verkoopprijs te weten.