Slim investeren in vastgoed: 4 tips

Het voorbije jaar toont aan hoe vatbaar de beurs en beleggingen zijn voor onverwachte omstandigheden. Investeren in vastgoed is meer dan ooit een betrouwbaar en stabiel alternatief. Wij zetten graag vier voordelen van beleggen in vastgoed op een rij.

1. Investeren kan al met een relatief kleine som

Veel mensen denken in eerste instantie dat er een groot kapitaal nodig is om te investeren in vastgoed. Hoewel het startbedrag hoger is dan voor pakweg een aandelenpakket, hoef je heus niet over de volledige som van de aankoop te beschikken. Ook voor een investeringspand kan je een hypothecaire lening aangaan. Op deze manier gebruik je de lening als hefboom voor je investering.

2. Twee keer rendement

Investeer je in een appartement of woning op een goede locatie, en kies je voor een (energiezuinig) nieuwbouw- of renovatieproject? België en Vlaanderen kennen een heel stabiele en groeiende huurmarkt. Met een nette woning of appartement trek je solvabele en zorgzame huurders aan die zorgen voor een mooi rendement. Na enkele jaren, wanneer de lening gedeeltelijk is afbetaald, kan je er haast vanop aan dat het pand meer waard zal zijn. De meerwaarde bij een eventuele
doorverkoop komt bovenop het gerealiseerde huurrendement.

3. Rente blijft historisch laag

De lage rente op hypothecaire leningen is het nieuwe normaal en zal nog enige tijd aanhouden. De effectieve rentevoet hangt natuurlijk af van heel wat factoren (bank, looptijd, eigen inbreng …), maar met het juiste project en wat zin om te onderhandelen kan je je investering bijzonder interessant maken. Vandaag is het rendement dat je realiseert met je vastgoedinvestering hoger dan de financieringskosten.

4. Uitnodigende markt

Binnen de huidige markt is het voor bv. jonge koppels, singles ... niet evident om snel zelf een woning te kopen, aangezien banken alsmaar hogere voorwaarden stellen aan woonkredieten. Dat laat vermoeden dat de vraag naar moderne huurwoningen op een mooie locatie de komende jaren zal stijgen. Ook in onze buurlanden is er een zeer sterke huurmarkt.

Bovendien blijkt vastgoed al jarenlang een betrouwbare en stabiele investering te zijn. Zorg er wel voor dat je het investeringspand aankoopt aan een eerlijke en realistische prijs. Het huurrendement en de sterke verkoopmarkt zorgen ervoor dat je op termijn kunt bouwen aan je eigen vermogen.

 
Contacteer ons via info@actavastgoed.be of bel 059 80 00 04, en we gaan samen met jou op zoek naar de ideale investeringsopportuniteit. Bekijk hier alvast onze nieuwbouwprojecten, of het te koop-aanbod