Goede voornemens voor 2022: nieuwe woning? Zo begin je eraan

Het nieuwe jaar is klaar om uit de startblokken te schieten, en daar horen traditioneel goede voornemens bij. Is het jouw goede voornemen om in 2022 je droomwoning te vinden? We zetten je graag op weg met drie tips.

Stap 1: Maak je ultieme wishlist

Het is belangrijk dat je weet wat je wilt. Maak een wishlist met alle elementen die jij in je droomwoning zoekt. Wees daarbij wel realistisch, zo vermijd je een ellenlange zoektocht naar iets dat niet haalbaar is. Maak bij het maken van je wishlist een goed onderscheid tussen ‘must haves’ (basisvereisten) en ‘nice to haves’ (leuke extraatjes). Heb je geen idee hoe je aan je wishlist begint? Hieronder vind je een lijstje met zaken die mogelijks belangrijk kunnen zijn voor jou:

  • Ben je op zoek naar een huis of appartement?
  • Hoeveel slaapkamers wil je? 
  • Wil je een tuin/ terras? 
  • In welke regio ben je op zoek?
  • Dichtbij de natuur, op korte afstand van een school of winkels, dichtbij een stad …?
  • Wil je een instapklaar pand of sta je open voor renovatie?
  • Is een garage/ parkeerplaats een must voor jou? ...
Stap 2: Bepaal je budget

Tot welke prijs wil en kan je gaan voor de aankoop van je droomwoning? Heb je marge om een extra inspanning te doen? Hou hierbij zeker ook rekening met de extra kosten die bij de koop  komen kijken (notaris, registratie, renovatiekosten, btw bij nieuwbouw …).

Stap 3: Wees bereid om toegevingen te doen

Tijd om even alle elementen naast elkaar te leggen. Haal je wishlist er opnieuw bij en beslis op basis van je budget waar je eventueel een toegeving op wil doen. Dé perfecte woning op dé perfecte locatie aan het perfecte budget is jammer genoeg eerder een uitzondering … Vaak zal je dus wel ergens wat water bij de wijn moeten doen.

Wil je dit jaar ook écht werk maken van je goede voornemen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via info@actavastgoed.be of 059 80 00 04. We helpen je heel graag verder in je zoektocht naar jouw ideale droomwoning.