7 tips om je huis vlot te verkopen

Ben je van plan om jouw huis of appartement te verkopen? Dan is het geen slecht idee om jouw woning van tevoren zo verkoopklaar als mogelijk te maken. Een foutje is snel gemaakt, dus delen we graag onze beste tips om ervoor te zorgen dat jouw huis helemaal klaargestoomd wordt voor een snelle verkoop.

1. Geen tweede kans voor de eerste indruk

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, en dat is ook zo bij de verkoop van je huis. Je voortuin, oprit, gevel ... is het eerste dat de potentiële koper zal zien bij het bezoek aan je huis. Zorg er dan ook voor dat alles er verzorgd uitziet. Is de tuin niet te verwilderd? Loopt je brievenbus niet over van de ongeopende post? Valt er je iets op in vergelijking met het huis van de buren? Zorg ervoor dat de potentiële koper meteen een goed gevoel heeft bij het zien van jouw huis. 

2. Gezocht: Assepoester

Iemand die je huis komt bezoeken, wil zichzelf in het huis zien wonen. Sommige kopers zien meteen het potentieel van een ruimte, maar nog méér kopers willen gewoon een instapklaar huis of appartement waar ze niet te veel werk meer aan hebben. Het is dus belangrijk dat je elke ruimte aantrekkelijk maakt zonder dat kopers zich al te veel moeten verbeelden. Zorg ervoor dat alles netjes is opgeruimd: geen lege kookpotten op het aanrecht, geen vuile kattenbak, geen haar in het putje van de douche… Hoe meer er rondslingert in je woning, hoe kleiner je woning bovendien ook lijkt.

3. Styling: less is more

Kleed je woning leuk en gezellig aan, maar doe dat op een zo neutraal mogelijke manier. Het is belangrijk dat iedereen je woning aantrekkelijk vindt, en aangezien smaken nogal kunnen verschillen is het dus belangrijk een goede balans te vinden. Haal opvallende schilderijen en/of accessoires voor een keertje weg en zorg voor een sobere maar gezellige look.

4. Lichtinval

Niemand houdt van kleine, donkere ruimtes. Probeer dus zoveel mogelijk licht en ruimte te creëren in jouw woning. Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen: open de gordijnen of laat ze zelfs een keertje aan de kant liggen wanneer je potentiële kopers over de vloer krijgt.

5. Plaats (kartonnen) meubels

Heb je je meubels al verhuisd of staat het appartement / de woning leeg? Dat maakt het vaak moeilijk voor potentiële kopers om zich een goed beeld te vormen van de ruimtes. Vraag rond bij vrienden of familie of ze in de berging, garage … wat meubels hebben staan die je even kan lenen, of overweeg om kartonnen meubels te huren. We helpen je graag hierbij!

6. Ook jij telt mee

Zorg ervoor dat ook jij een positieve indruk nalaat bij de potentiële kopers. Niemand is geneigd een woning te kopen van een slordig of ongeïnteresseerd persoon. Bovendien ben jij dé ervaringsdeskundige als het aankomt op je woning, en ken jij alle pluspunten. Ontvang de bezoekers met een glimlach zodat je toont dat je openstaat voor vragen. 

7. Laat je bijstaan door een expert

Als je je woning efficiënt en vlot wil verkopen, is de ervaring van een makelaar van onschatbare waarde (wij kennen toevallig een topkantoor ;-)). Zijn/haar kennis en expertise in de sector zorgen voor een betrouwbare verkoop (van compromis tot technische documenten) en een marktconforme prijs. Ontdek hier hoe we werk maken van een waterdicht verkoopdossier en een doelgerichte marketingaanpak.

Wil jij jouw huis verkopen? Plan vandaag nog vrijblijvend een afspraak in of vraag online gratis een schatting aan.