Je woning laten schatten? Dit mag je verwachten

Heb je concrete plannen om te verhuizen? Of wil je gewoon even alle mogelijkheden op een rij zetten en over concrete info beschikken? Dankzij een gratis schatting van Acta Vastgoed kom je exact te weten aan welke prijs je jouw huis of appartement kan verkopen. Ontdek hoe we te werk gaan.


1. Jouw aanvraag
Van zodra we jouw aanvraag voor een gratis schatting ontvangen hebben contacteren we je voor een bezoek. We polsen telefonisch al even naar enkele details, en verzamelen al info over de buurt en omgeving. Een van onze vastgoedspecialisten - Andy of Steven - plant met jou een afspraak in die we stipt nakomen.

2.  Bezoek aan jouw woning / appartement
Nee, voor een eerste bezoek hoeft je echt niet extra te kuisen of snel alles op orde te zetten! Na de kennismaking meten (indien van toepassing) en beschrijven we alle ruimtes in jouw woning. Graag verzamelen we zoveel mogelijk informatie m.b.t. de woning zoals grondplannen, kadastrale gegevens, aantal eigenaars, attesten, enz. We nemen enkele foto’s voor onze schatting (dit zijn niet de verkoopfoto's!) en behandelen alles met de nodige discretie.

3. Marktonderzoek
Vervolgens combineren we de details en info van jouw woning met heel wat extra info. Hoeveel woningen staan er te koop in jouw buurt, wat is de gemiddelde grond/woningwaarde, bereikbaarheid, winkels/scholen in de nabijheid, hoe is de buurt de voorbije jaren geëvolueerd … Zowat alles dat een invloed heeft op de waarde van jouw woning/appartement nemen we onder de loep.

Samen met het team op kantoor bespreken we alle punten van de woning. We berekenen de bewoonbare oppervlaktes en bekijken de foto’s en indeling van de woning. Zo komen we tot een heldere en eerlijke waardebepaling die onderbouwd is door berekeningen en gelijkaardige realiseringen. Daarna bespreken we hoe we het pand in de markt zullen zetten. Welke kanalen en publiciteitsvormen zijn aangewezen,  is een klassieke verkoopmethode de juiste aanpak, komen er open-deurmomenten op afspraak, gaan we voor dronefoto’s, sociale media ...


4. Bespreking van de schatting
Kort nadien komen we een tweede keer langs of nodigen we je uit bij ons op kantoor.  Bij de terugkoppeling bespreken we intens de waardebepaling en de beste, effectieve verkoopprijs van jouw woning. Tijdens dit gesprek bespreken we ook de eventuele samenwerking met Acta Vastgoed. 
 
De volgende stap … verkopen? Dat beslis jij uiteraard, zonder (tijds)druk of verplichting. Onze schatting is volledig vrijblijvend, en stelt jouw in staat om een goed geïnformeerde beslissing te maken! Wij stomen ons alvast warm om aan een nieuwe opdracht te beginnen!

Vraag vrijblijvend jouw schatting aan.


terug
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]